Deri Doku (Akuprosür) Masajı Nedir ?

Bu masaj volümünün düşük ancak hareketlerin şiddetinin yüksek ve bası kuvvetinin de şiddetli olduğu bir masaj türüdür. Özellikle toksin atmada çok etkin bir masaj türü olan derin doku masajı , yapılışı itibariyle diğer masajlara göre daha sert bir masaj olduğunu söyleyebiliriz. Masaj sırasında sert bası uygulanarak sinirlerden daha çok adalelere yoğunlaşılır ve böylelikle kas ağrılarının önüne geçilmeye çalışılır.

Stres ve çeşitli fiziksel aktiviteler sonucu bedende oluşan gerginlik, kasların ağrımasına sebep olur. Bu kas ağrılarına karşı düzeltici bir tür masajdır. Derin doku masajıyla kan dolaşımını etki yaparak en derinde bulunan kaslardan dahi toksinlerin ve zararlı yağların arınmasını ve bu kaslara besin maddelerinin gönderilmesi sağlanır.

Derin doku masajı kas ağrıları dışında eklem ağrıları gibi çeşitli sorunlar yaşayan kişilere tavsiye ediliyor. Derin doku da asıl amaç bütün bedendeki kan dolaşımına etki etmektir. Ama bunu yaparken ağrıyan, gerilen bölgeye yoğunlaşarak bu bölgenin en derin noktasına kadar ulaşılarak bası uygulanır ve bütün vücudu rahatlatmak amaçlanır. Gerilen bölgede derin doku tekniğiyle yeterince çalışıldıktan sonra bütün bedene, kasları kemiklere doğru yumuşakça bastırma tekniğiyle seans devam eder. Kronik ağrılarınız veya sürekli spor ağrıları yaşıyorsanız ‘’derin doku masajı’’ sizler için iyi gelecektir.

Derin doku masajı bedenin rahatlaması ve doğal dengesine kavuşmasına Bedendeki düzensiz ve dengesiz dağılımda buluna bölgelerin denge durumuna tekrar gelinmesini sağlamaya yarar. Kronik ağrılara ve beden ve zihin uyumundan uzaklaşmaya sebep olur. Beden dengeye girdikçe zihin de rahatlar ve böylelikle kişi kendini daha canlı hisseder. Süresi yaklaşık 45-60 dakikadır.

Derin Doku Masajı

Derin doku masajı vücudunuzun en derin katmanındaki kasları hedef alan bir masaj uygulamasıdır. Derin doku masajı düşük hızda, derindeki kas dokularına ve kasları çevreleyen bağ dokularına müdahale edilerek yapılan masaj uygulamasıdır. Spor yapanlar ya da fiziksel zorlanmanın olduğu işlerde çalışan kişiler için oldukça rahatlatıcı bir masajdır. Diğer masaj uygulamalarındaki gibi yüzeysel bir etkiden ziyade, iskelete yakın yerlerdeki kas dokuyu rahatlatıcı etkisi vardır. Özellikle sert masaj uygulamasından hoşlanan kişilerin tercihi arasında yer alan derin doku masajı, fiziksel tedavinin önemli bir parçasıdır. Kronik ağrılar, dolaşımda meydana gelen bozukluklar, gergin boyun, eklem ağrıları, tutulmalar, bel ağrısı, bacak sertleşmesi, hareket kabiliyetinin azalması ve iltihaplanmaların tedavisinde kullanılabilecek bir yöntemdir.

İskelet kaslarındaki zorlanmalar ve bu kasların yoğun kullanımı vücudun koruma sistemini aktive eder. Vücut daha fazla zarar görmemek için spazm adı verilen gerginlik durumuna geçer. Özellikle spor yapan kişilerde sıkça karşılaşılan bir durumdur. Kas gevşetici krem ya da ilaçlar bulunsa da, vücuda hiçbir yan etkisi olmayan derin doku masajı çok daha sağlıklıdır. Spazmlara vaktinde gerekli müdahale edilmezse, sinir sıkışmaları ve lif kopmaları gibi çok daha ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Vücuttan atılamayan toksinler zamanla derin dokuda ve kaslarda birikir. Bu birikme kas ağrılarına ve yorgunluğa neden olur. Derin doku masajı vücuttan toksin atılımında son derece etkili bir masaj türüdür.

Bedeniniz de meydana gelen gerginlik, dokulara ve kaslara yerleşen ağrılara sebep olur. Gerginlik ve düğümlenme kaynaklı ağrıların giderilmesinde de derin doku masajı tercih edilen etkili bir yöntemdir. Dolaşımı düzenleyici etkisi, düğümlenme ve gerginlik sebebiyle ağrıların giderilmesini sağlar. Kaslardan toksinlerin atılması ve bu kaslara besin taşınması için derin doku masajı oldukça etkili sonuçlar verir. Enerji akışındaki düzenlenme, kendinizi daha canlı ve aktif hissetmenizi sağlayacaktır.

Sıcak bir duş sonrası yumuşayan vücut, klasik masaj uygulamaları ile derin doku masajına hazır hale getirilir. Normal masajlara göre daha yavaş olan derin doku masajı, sıkılaşmış ve sertleşmiş kaslara katman katman uygulanır. Masaj yağı kullanımı sinirleri daha kolay uyarır. Diğer masaj türlerine göre çok daha yavaş hareketlerle, yavaş yavaş artan basınçla derin doku masajı başlar. Spazmlar gevşedikçe kan dolaşımı rahatlar, vücutta biriken ödem ve toksinlerin atımı hızlanır.

Derin doku masajında uygulama tüm vücuda yapılsa da masajın yoğunluğu ağrılı ya da problemli bölgede yoğunlaşır. Derin doku teknikleri ile yeterinde çalışılan problemli bölgenin ardından, vücudun kalan diğer kısımlarında kasları kemiklere doğru yumuşak bastırma tekniği ile masaj seansı devam eder. Kronik ağrı şikâyeti ya da spor sonrası vücudunuzda oluşan ağrı sorunlarınız varsa derin doku masajı kendinizi daha sağlıklı ve zinde hissetmenizi sağlayacaktır.

Derin doku masajı sırasında kaslara sert basınç uygulamalarıyla vücutta dengeleme sağlanır. Vücudunuzda meydana gelen düzensiz ve dengesiz dağılım kronik ağrılar sebep olabilir. Beden ve zihnin yeniden uyum içine girmesiyle kronik ağrılar yerini tazelik ve canlılığa bırakır.

Kaslarda meydana gelen sıkışma sebepli ağrı ve acılar giderilir. Derin doku masajı kaslarınızı fiziksel olarak rahatlatırken, masaj sonunda zihinsel olarak da rahatladığınızı hissedersiniz. Derin doku masajı rahatlatıcı etkisinin yanı sıra vücudun genel sağlığını koruyabilmesi için de başvurulacak bir masaj uygulamasıdır. Düzenli masaj yaptırmak, pek çok sağlık sorununun başlamadan önüne geçmek için atılmış en faydalı adımlardan biridir. Derin doku masajı için ideal seans süresi 45 – 60 dakikadır.

Koza Mahallesi, 1638. Sk. 1 C iç kapı No: 9,Esenyurt/İstanbul

Bahçeşehir Masaj SPA &
Akbatı Masaj SPA Merkezi

Bahçeşehir Masaj Spa © . All rights reserved.